Bel of mail ons voor meer informatie

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

In de groene en mooie wijk Belgisch Park op Scheveningen, ligt het verpleeghuis De Eshoeve. De locatie is ruim van opzet en maakt een lichte en levendige indruk. Het daglicht dat op veel plaatsen van bovenaf binnenvalt, maakt het op veel dagen een welhaast zonnige plek. De Eshoeve is een unieke woongemeenschap waar cliënten in verschillende stadia van dementie op een waardige wijze wonen.

Wat maakt De Eshoeve bijzonder?

Dementie verloopt doorgaans via verschillende stadia. Wat dan bijvoorbeeld opvalt is dat iemand in het ene stadium andere bescherming nodig heeft dan iemand in een ander stadium. In De Eshoeve willen we een cliënt zo min mogelijk beperken, maar juist proberen zo lang mogelijk in zijn of haar kracht te laten staan. Het normale leven zo veel mogelijk voortzetten is daarbij uitgangspunt. Samen met degene die dierbaar is voor de cliënt. Daarom zijn familie en naasten nadrukkelijk van harte welkom. En in overleg ook iemands huisdier. De Eshoeve beschikt over mooi aangelegde eigen tuinen. Lekker buiten zijn is daardoor de gewoonste zaak van de wereld.

Huiselijk en vertrouwd

Als woongemeenschap voor mensen met dementie in verschillende stadia, beschikt De Eshoeve ook over verschillende afdelingen waar professioneel kan worden ingespeeld op de specifieke behoefte die een bepaald stadium met zich meebrengt.

Half open PG-afdeling

Schuin tegenover het Grand Café met direct contact met de lichte en gezellige woonstraat, bevindt zich de half open PG-afdeling. Hier wonen 22 cliënten. Zonder cijferslot en zoals gezegd vooral open. Met behulp van domotica wordt hier de benodigde bescherming geboden. Goed om te weten dat er hier een tweetal 2-persoonskamers is voor bijvoorbeeld echtparen.

Herstel en behandeling

Herstellen na een trauma voor iemand met dementie verloopt anders en vergt een andere behandeling en ook een andere benadering. Het is dan een geruststellende gedachte dat ons team van professionals klaarstaat na bijvoorbeeld een heupoperatie in het ziekenhuis.

PG-afdelingen

Op de drie reguliere PG-afdelingen wonen 84 cliënten die de zorg, bescherming en veiligheid ontvangen die deze afdelingen bieden. De zorg wordt op een zo persoonsgericht mogelijke manier geboden. Er wordt veel moeite gedaan om een cliënt echt te leren kennen (levensverhaal). Dichtbij zijn en empathie tonen zijn daarbij belangrijke waarden voor de medewerkers. Natuurlijk vindt de invulling van het zorgplan ook hier zo veel mogelijk plaats in samenspraak met de mantelzorger.Onze psychologen, specialisten ouderengeneeskunde, fysio- en ergotherapeuten beschikken over de juiste expertise.

Activiteiten

De Eshoeve is vooruitstrevend in het aanbieden van activiteiten. We bieden activiteiten aan die aansluiten bij de wensen van ouderen van nu. Kijken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Ouderen in hun kracht zetten. De buitenwereld binnenhalen, maar zeker ook opzoeken. Leefplezier en zingeving. Met breiclub Granny’s finest, de visclub, de wandelclub en de huisbioscoop is er voor elk wat wils. Ook het Grand Café is een gezellige en centrale plaats van samenkomst en activiteit. In dit met een Gouden Bordje bekroonde restaurant kunt u (samen met uw gasten) dagelijks terecht voor koffie met gebak, lunch en diner (à la carte).

Ook voor wijkbewoners

Wijkbewoners kunnen ook gebruik maken van het restaurant, de kapper, schoonheidsspecialiste en een pedicure en meedoen met de activiteiten. Ook kunnen zij een beroep doen op onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Vrienden van De Eshoeve

De Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve organiseert en financiert activiteiten voor bewoners die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden. Wilt u de Stichting steunen? Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvandeeshoeve.nl

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor verpleeghuis De Eshoeve en wilt u met eigen ogen een kijkje bij ons komen nemen? U bent meer dan welkom! Kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Of bel: (070) 306 47 00 en vraag naar de locatiemanager van De Eshoeve.