Zorg in Rivierenbuurt

Bel of mail ons voor meer informatie

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

Woonzorgcentrum Rivierenbuurt is een klein en vriendelijk huis, middenin het fantastische centrum van Den Haag. En nog aan de gracht ook! Het is gemoedelijk, sfeervol en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is altijd wel reuring; het is een huis dat leeft! Er zijn altijd mensen gezellig aan het kletsen: rondom de receptie, in het restaurant of in de tuin.

De leeftijd van onze bewoners varieert van 50 tot 100 jaar. Ieder met zijn eigen achtergrond en gewoonten. Een divers en leuk gezelschap. Zo is er een groep Surinaams-Hindoestaanse cliënten in de leeftijd 55-85. Zij weten elkaar te vinden voor een praatje, het ophalen van herinneringen of het uitwisselen van bijvoorbeeld een lekker roti-recept. Ook Chinese ouderen en bewoners die zijn uitbehandeld voor psychische klachten wonen in Rivierenbuurt. Dit zorgt voor een levendige sfeer. Aan deze sfeer dragen ook de activiteiten bij die we organiseren: zowel voor onze bewoners als voor de mensen uit de wijk. Van een filmmiddag tot Tai Chi!

Wonen in Rivierenbuurt

Als u een WLZ-indicatie van 4 of hoger heeft, kunt u bij ons komen wonen. U krijgt in Rivierenbuurt de zorg en hulp die u nodig heeft. Afhankelijk van de indicatie stemmen we met elkaar de zorgbehoeften af. Mocht uw zorgbehoefte toenemen dan helpen wij u met het aanvragen van een hogere indicatie. Daarnaast zijn zorg en servicediensten altijd extra in te kopen.

De bewoners beschikken over hun eigen appartement, waarin ze veilig kunnen wonen. Met veel leeftijdsgenoten in huis is er altijd wel iemand aanwezig om een praatje mee te maken of een kopje koffie mee te drinken. U kunt meedoen aan diverse activiteiten. U hoeft zich dus geen dag te vervelen in het woonzorgcentrum! Wij bieden verschillende servicediensten aan in huis en daarmee helpen we bewoners om zo lang mogelijk zelfstandig te zijn op een manier die zij prettig vinden. Zo is er een pedicure en een kledingwinkeltje met mooie spullen en aantrekkelijke prijsjes!

Huren en zorg afnemen

Naast wonen met een indicatie (zie hierboven), biedt WZC Rivierenbuurt de mogelijkheid van wonen zonder indicatie. Zo is er de mogelijkheid om ervoor te kiezen bij ons (tijdelijk) een appartement te huren waarbij u zelf bepaalt welke zorgproducten en servicediensten u wilt afnemen. Bijvoorbeeld als u behoefte heeft aan beschermend wonen of als u een komende zorgvraag voorziet. En als u een thuiszorgindicatie heeft leveren we de zorg natuurlijk ook! Zo bent u altijd in de buurt van zorg en ondersteuning. Wonen in een veilige omgeving en kunnen terugvallen op hulp als dat nodig is. Dat is wel zo fijn toch!

Hotelkamer met zorg

Bent u afhankelijk van thuiszorg en wilt u toch graag een paar dagen naar de grote stad of naar Scheveningen? Alleen, met uw partner of een andere reisgenoot? U kunt in Rivierenbuurt een 2-persoonshotelkamer huren en wij verlenen u de zorg. Een heerlijk ontbijt is natuurlijk inbegrepen, waarna u de omgeving kunt verkennen. Openbaar vervoer is op loopafstand. Een busje huren kan natuurlijk ook! De hotelkamer is perfect voor zowel plezier als herstel!

Tijdelijke zorg

Heeft u tijdelijk behoefte aan zorg en hulp, maar wilt u wel thuis blijven wonen? Ook dan kunnen wij u vanuit Rivierenbuurt van dienst zijn. Zo werken wij samen met de wijkverpleging, bieden wij groepsbegeleiding aan in de nabijgelegen Paulus Potterstraat en is er in woonzorgcentrum Rivierenbuurt zelf begeleiding die specifiek is gericht op Chinese ouderen. Wijkbewoners kunnen tegen betaling gebruik maken van allerlei servicediensten in ons huis. Het staat u vrij om eens te komen eten in ons gezellige restaurant.

Je welkom voelen

Voor ons zijn de kwaliteit van leven, het wonen en de zorg die onze cliënten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In Rivierenbuurt vinden we het belangrijk dat u zich welkom voelt.

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor woonzorgcentrum Rivierenbuurt en wilt u een kijkje bij ons komen nemen? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij helpen u ook graag verder als u besluit dat u bij ons wilt komen wonen. Bij het aanvragen van de juiste indicatie voor de zorg die u wilt ontvangen, zijn we u eveneens graag van dienst.

Chinese vertaling

Rivierenbuurt 居住护理中心是Haagse Wijk- en Woonzorg 的一部分,位于海牙市中心,紧邻美丽的运河,风景优美,交通便利。

Rivierenbuurt 为您提供了贴心的日间休闲活动照料和居家护理型住房,这里的房间面积不大但很舒适。这里的住户都有自己的单独房间,自己的卫生间和浴室,让您更有安全感和完全的私人空间。

在这里让您的生活不再寂寞,总会有人和您聊天:在接待处,在餐廳里,或在花园里。在这里让您的生活更丰富多彩,每天为您安排各种各样的娱乐活动,从放映电影到太极运动,无所不有。

在这里居住着从50到100岁不等年龄的,不同种族的住户。当然也住着很多华人长者,中国老人。每个住户都有自己的生活背景和生活习惯,按照您的风俗习惯,Rivierenbuurt还为您提供了各种各样具有民族文化特色的日间休闲活动照料和护理。比如,华人长者日间活动中心,为华人举办的春节联欢会等。

想了解更多吗?请与我们联系,或直接到接待处预约参观日期。如果您想入住,我们很愿意協助您办理申请和入住手续。