24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

De diëtisten van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg)  zijn gespecialiseerd in gezonde en uitgebalanceerd voeding voor Ouderen. We bieden zorg aan senioren bij onder andere ondervoeding, ongewenst gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en decubitus. We bezoeken cliënten zowel thuis als in de verschillende verzorgingstehuizen.

Wie beter eet, voelt zich sneller beter

Als gevolg van een ziekte kan het noodzakelijk zijn om van bepaalde voedingsstoffen meer of minder te eten. Ook kan het lichaam bij ziekte meer energie verbruiken dan normaal. Bovendien kan een ziekte of behandeling vaak invloed hebben op uw eetgewoontes, door bijvoorbeeld een verminderde eetlust, misselijkheid of benauwdheid.

Dieetadvies op maat

Als mensen ouder – en daarmee minder actief – worden, neemt de eetlust soms af. De behoefte aan belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en vitamines, blijft echter gelijk of neemt zelfs toe.Een gezonde samenstelling van voeding is daarom belangrijk. De ervaren diëtisten helpen u bij het samenstellen van een goede, gevarieerde en gezonde voeding. Uw wensen, mogelijkheden en beleving staan hierin centraal.

Persoonlijk dieetadvies? Spreek direct af met de diëtist van HWW zorg! In principe is iedereen welkom bij de diëtist. Bent u lichamelijk niet in staat naar de diëtist toe te komen? Dat is geen probleem. De diëtist van HWW zorg komt dan bij u thuis. De diëtist wordt vergoed uit de basis ziektekostenverzekering. Voor de vergoeding van de begeleiding heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. U heeft recht op maximaal 3 behandeluren dieetadvisering per kalenderjaar. In het geval van een vergoeding vanuit de basisverzekering moet u rekening houden met uw eigen risico. Zorgverzekeraars hebben wisselend extra uren dieetadvisering opgenomen in de aanvullende ziektekostenverzekering. Hierbij is er geen sprake van een eigen risico. Voor nadere informatie is het verstandig om uw polis hierop na te slaan.