24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl WhatsApp 070 379 50 00

Zuid-Europese verpleegkundigen in aantocht

In veel Zuid- Europese landen zijn te weinig banen voor verpleegkundigen, terwijl Nederland kampt met een groot tekort aan gekwalificeerd zorgpersoneel. Het tekort aan verpleegkundigen is bij zorgaanbieder Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) ook voelbaar. Hier staat men te springen om gekwalificeerde zorgmedewerkers. Door de krapte op de arbeidsmarkt heeft HWW zorg gekeken of er zorgverleners uit andere landen in Europa aangetrokken konden worden, en met succes!

Adviseurs van de afdeling Werving en Selectie van HWW zorg hebben de afgelopen maand een werkbezoek gebracht aan Javéa (Spanje) om kennis te maken met tien geselecteerde, enthousiaste Zuid-Europese verpleegkundigen afkomstig uit Spanje, Portugal en Italië.

Deze verpleegkundigen zijn tussen de 20 en 30 jaar en kiezen bewust voor een baan in Nederland. De verpleegkundigen beschikken allen over een verpleegkundige opleiding op HBO+ niveau en krijgen drie maanden lang dagelijks les in de Nederlandse taal, cultuur en gezondheidszorg.

Op 12 april zal de eerste groep verpleegkundigen arriveren in Nederland. Zij zullen op zes HWW zorg verpleeghuislocaties aan de slag gaan. Zij starten op niveau 3 en nadat de BIG-registratie geregeld is, stromen zij door naar de functie van verpleegkundige. Binnen de locatie krijgen ze een eigen ‘buddy’, die hen begeleidt tijdens het werk.

Opmerkelijk was het enthousiasme, de beheersing van de Nederlandse taal, leergierigheid en grote passie voor het vak van deze mensen.