24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

In de groene en mooie wijk Belgisch Park op Scheveningen, ligt het verpleeghuis De Eshoeve. De locatie is ruim van opzet en maakt een lichte en levendige indruk. Het daglicht dat op veel plaatsen van bovenaf binnenvalt, maakt het op veel dagen een welhaast zonnige plek. De Eshoeve is een unieke woongemeenschap waar cliënten in verschillende stadia van dementie op een waardige wijze wonen.

Wat maakt De Eshoeve bijzonder?

Dementie verloopt doorgaans via verschillende stadia. Wat dan bijvoorbeeld opvalt is dat iemand in het ene stadium andere bescherming nodig heeft dan iemand in een ander stadium. In De Eshoeve willen we een cliënt zo min mogelijk beperken, maar juist proberen zo lang mogelijk in zijn of haar kracht te laten staan. Het normale leven zo veel mogelijk voortzetten is daarbij uitgangspunt. Samen met degene die dierbaar is voor de cliënt. Daarom zijn familie en naasten nadrukkelijk van harte welkom. De Eshoeve beschikt over mooi aangelegde eigen tuinen. Lekker buiten zijn is daardoor de gewoonste zaak van de wereld.

Huiselijk en vertrouwd

Als woongemeenschap voor mensen met dementie in verschillende stadia, beschikt De Eshoeve ook over verschillende afdelingen waar professioneel kan worden ingespeeld op de specifieke behoefte die een bepaald stadium met zich meebrengt. De Eshoeve heeft ruimte voor 130 bewoners.

Half open PG-afdeling

Schuin tegenover het Grand Café met direct contact met de lichte en gezellige woonstraat, bevindt zich de half open PG-afdeling. Hier wonen cliënten zonder cijferslot en zoals gezegd vooral open. Met behulp van domotica (huisautomatisering) wordt hier de benodigde bescherming geboden.

High care PG-afdeling

De afdeling Zilvermeeuw van De Eshoeve richt zich op cliënten met dementie, die een hoog complexe gedragsproblematiek hebben. Hierdoor kunnen ze (tijdelijk) niet thuis wonen of op de zorgafdeling waar ze verblijven. Cliënten worden tussen de 6 weken en 6 maanden opgenomen op deze high care PG-afdeling. Na deze periode van intensieve behandeling en begeleiding gaan cliënten terug naar huis, naar hun voormalige woonlocatie of verhuist de cliënt naar een andere woonsituatie.

PG-afdelingen

De drie reguliere PG-afdelingen bieden cliënten een woonomgeving met zorg, bescherming en veiligheid. De zorg wordt op een zo persoonsgericht mogelijke manier geboden. Er wordt veel moeite gedaan om een cliënt echt te leren kennen (levensverhaal). Dichtbij zijn en empathie tonen zijn daarbij belangrijke waarden voor de medewerkers. Natuurlijk vindt de invulling van het zorgplan ook hier zo veel mogelijk plaats in samenspraak met de mantelzorger.

Activiteiten

In De Eshoeve is altijd wat te beleven. Met breiclub Granny’s finest, de visclub, de wandelclub en de huisbioscoop is er voor elk wat wils. U kunt meedoen aan allerlei activiteiten en er zijn regelmatig optredens. Ook organiseren wij regelmatig uitstapjes. Het Grand Café is een gezellige en centrale plaats van samenkomst en activiteit. In dit restaurant kunt u (samen met uw gasten) dagelijks terecht voor koffie met gebak, lunch en diner. Ook kunt u een afspraak maken met de kapper.

Voor wijkbewoners

De Eshoeve heeft ook wijkbewoners veel te bieden. Zij kunnen een beroep doen op onze fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Wijkbewoners kunnen een maaltijd gebruiken in ons restaurant, meedoen met de activiteiten of een afspraak maken met de kapper.

Vrienden van De Eshoeve

De Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve organiseert en financiert activiteiten voor bewoners die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden. Wilt u de Stichting steunen? Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvandeeshoeve.nl

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor verpleeghuis De Eshoeve en wilt u met eigen ogen een kijkje bij ons komen nemen? U bent meer dan welkom! Kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Of bel: (070) 306 47 00 en vraag naar de locatiemanager van De Eshoeve.