24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

Verpleeghuis De Schildershoek staat middenin de Haagse Schilderswijk. Het huis is gastvrij en even kleurrijk en multicultureel als de omgeving. In en vanuit De Schildershoek verlenen wij verzorging, verpleging, activerende begeleiding en behandeling aan mensen die hier voor langere tijd wonen. Wijkbewoners kunnen komen eten in ons restaurant of meedoen aan activiteiten in De Schildershoek. Bovendien bieden wij diensten bij u thuis. Zo komen onze ergotherapeuten en fysiotherapeuten graag naar u toe. De Schildershoek besteedt veel aandacht aan diverse culturen en religies. We vieren verschillende religieuze feestdagen en koken multicultureel.

Wonen in De Schildershoek

Cliënten van De Schildershoek wonen op een somatische afdeling als zij door een lichamelijke aandoening niet meer thuis kunnen wonen. Mensen die geestelijk achteruit zijn gegaan door dementie of andere psychogeriatrische problemen, wonen op afdelingen die speciaal voor hen zijn ingericht. Deze bieden hen een veilige, beschermde leefomgeving.

Wanneer u in De Schildershoek komt wonen, geeft een multidisciplinair team u  begeleiding en de behandeling die u nodig heeft. Dit team bestaat uit: een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtiste en maatschappelijk werker.Onze geestelijk verzorgers en activiteitenbegeleiders staan desgewenst eveneens voor u klaar. Wij hebben een Pandit, een Iman en een dominee in dienst die wekelijks een religieuze dienst houden. Ook op het gebied van andere religies kunnen zij u bijstaan of verder verwijzen. De activiteitenbegeleiders organiseren onder andere regelmatig bingo’s, filmvoorstellingen en muziekoptredens. Voor ieder is er wel wat wils. In ons restaurant wordt Halal gekookt en kunt u dagelijks kiezen uit drie menu’s. Het restaurant is bekroond met een bronzen bordje: de Michelinster voor restaurants van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Iedereen welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In De Schildershoek is iedereen welkom!