Dr. Willem Dreeshuis HWW zorg

24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl WhatsApp 070 379 50 00

Het Zorghuis dr. W. Drees – kortweg: het Zorghuis – staat in het vriendelijke, levendige en groene Duinoord. Er wonen cliënten met een indicatie voor verzorging zonder verblijf en cliënten die complexe zorg nodig hebben. Ook wijkbewoners kunnen gebruik maken van allerlei servicediensten in ons huis. Loopt u bijvoorbeeld eens binnen om te kijken hoe ons restaurant er uit ziet of voor een partijtje biljart en een kopje koffie! Onze receptie verwijst u graag naar een medewerker die u informeert over hoe u en tegen welke kosten u gebruik kunt maken van onze services.

Wonen in het Zorghuis

Het Zorghuis beschikt over verschillende appartementen, die uitzonderlijk ruim zijn opgezet. Onze cliënten wonen in hun eigen appartement, waarbij het mogelijk is dat de partner kan inwonen volgens de regeling van de Wlz-zorg (een zogenaamde 0-indicatie). Op basis van uw indicatie ontvangt u de zorg en hulp die u nodig heeft. Autonomie en regie over uw eigen leven voeren, staat in het Zorghuis hoog in het vaandel. Het zorgplan wordt samen met u opgesteld, binnen de kaders van uw indicatie. Wij bieden het volledige pakket van geïndiceerde hulp tot complexe zorg. U kunt ondersteuning krijgen bij het invullen van uw dagactiviteiten en het onderhouden van uw sociale contacten. Er is een divers aanbod van activiteiten in het Zorghuis.

Als u een Wlz-indicatie (Wet langdurige zorg) van 4 of hoger heeft, kunt u bij ons komen wonen. We bieden verschillende soorten servicediensten aan in ons huis. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van onze kapper en pedicure. Onze activiteitenbegeleiders organiseren diverse creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten. U hoeft zich dus geen dag te vervelen!

Behandeling: binnen het Zorghuis is een team van behandelaars werkzaam waaronder een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker. In sommige gevallen vindt de behandeling plaats door de eigen huisarts.

Tijdelijke zorg

Het is soms mogelijk om korte tijd bij ons te verblijven als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer mantelzorgers een keertje op vakantie willen, met de zekerheid dat hun partner of ouder goed wordt verzorgd. Hier is wel een indicatie voor nodig. Als een mantelzorger op vakantie is, is een kort verblijf ook mogelijk, ook met een verblijfsindicatie of met een logeerovereenkomst.

Extra mogelijkheden

Het is ook mogelijk voor de wijkbewoners om gebruik te maken van allerlei servicediensten in het Zorghuis. Het is bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan activiteiten, te komen eten, een afspraak te maken met de pedicure of de kapper.

Iedereen is welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten hun leven op hun eigen manier kunnen voortzetten. In het Zorghuis is iedereen welkom!

Aanvraag

Het is mogelijk om zelf te kiezen voor opname in Het Zorghuis dr. W. Drees. HWW zorg, uw huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis, kan een aanvraag voor doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt dat ook zelf regelen.

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor het Zorghuis dr. W. Drees en wilt u een kijkje bij ons nemen? U kunt ons gerust bellen. Of kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij kunnen ook helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie en voor dat wat wij u kunnen bieden. Wilt u, of uw familielid bij ons komen wonen, neem dan contact met ons op (070) 379 50 00.