Dr. Willem Dreeshuis HWW zorg

24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl WhatsApp 070 379 50 00

Het Zorghuis dr. W. Drees – kortweg: het Zorghuis – staat in het vriendelijke, levendige en groene Duinoord. Het is een huis met een bijzondere formule. Onder één dak wonen er zelfstandige ouderen, cliënten met een indicatie voor verzorging zonder verblijf, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg. Ook wijkbewoners kunnen gebruik maken van allerlei servicediensten in ons huis. Loopt u bijvoorbeeld eens binnen om te kijken hoe ons restaurant er uit ziet of voor een partijtje biljart en een kopje koffie! Onze receptie verwijst u graag, naar een medewerker die u  informeert  over hoe u en tegen welke kosten u gebruik kunt maken van onze services.

Wonen in het Zorghuis

Het Zorghuis beschikt over verschillende appartementen, die uitzonderlijk ruim zijn opgezet. Onze cliënten  wonen – alleen of met z’n tweeën  – in hun eigen ruime appartement met of zonder zorg. Indien er een indicatie is afgegeven krijgt u de zorg en hulp die u nodig heeft. Maar ook niet meer dan noodzakelijk, want autonomie en regie over uw eigen leven voeren, staat in het Zorghuis hoog in het vaandel. Wij bieden het volledige pakket van lichte hulp tot intensievere (verpleeghuis-)zorg. Wij kunnen u extra hulp geven als u het moeilijk vindt om alleen te zijn. Maar ook als een lichamelijke aandoening uw dagelijkse leven beïnvloedt. Door het brede zorgaanbod van het Zorghuis is het bijna nooit nodig om te verhuizen: ook niet als uw zorgbehoefte verandert. Het kan voorkomen dat u in sommige publicaties tegenkomt dat in het Zorghuis dr. W. Drees PG-zorg wordt aangeboden (voormalig Hofje van Drees), maar dit is niet meer het geval. Bent u desalniettemin op zoek naar PG-zorg, dan kunnen we u o.a. De Eshoeve, Houtwijk en De Stromenhof aanbevelen.

Ook enkele van onze woonzorgcentra zoals Op de Laan en Moerwijk beschikken over kleinschalige PG-units. Bel (070) 379 50 00 voor meer informatie.  Als u een WLZ-indicatie ( Wet Langdurige Zorg)van 4 of hoger heeft, kunt u gezellig bij ons komen wonen. Onze bewoners hebben een eigen appartement. Ze krijgen in dr. W. Drees de zorg en hulp die zij nodig hebben: van de gebruikelijke zorg tot intensievere zorg en begeleiding. Door het brede zorgaanbod van het Zorghuis is het bijna nooit nodig om te verhuizen: ook niet als uw zorgbehoefte verandert. We bieden verschillende soorten servicediensten aan in ons huis. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van onze kapper en pedicure. Onze activiteitenbegeleiders organiseren diverse creatieve, sportieve en ontspannende activiteiten. U kunt daarnaast meedoen aan diverse activiteiten. U hoeft zich dus geen dag te vervelen!

Behandeling: binnen het Zorghuis is een team van behandelaars werkzaam waaronder een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker.

Tijdelijke zorg

In Zorghuis dr. W. Drees zijn vijf ruime kamers ingericht voor het bieden van ELV laag complex. Dat wil zeggen Eerstelijns verblijf voor mensen die tijdelijk niet meer of nog niet verantwoord in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een operatie.
Bij dit tijdelijke verblijf is de insteek: zo kort als mogelijk, zo lang als nodig tot maximaal drie maanden. Daarna keert u terug naar huis. Bij deze vorm van ELV wordt ondersteuning gegeven; behandeling gebeurt door de eigen huisarts.

Extra mogelijkheden

Het is ook mogelijk voor de wijkbewoners en bewoners van de aanleunwoningen om gebruik te maken van allerlei servicediensten in het Zorghuis. Het is bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan activiteiten, te komen eten, een afspraak te maken met de pedicure of de kapper. Er is ook een winkeltje voor de kleine boodschappen en een wasje te doen in onze wasserette.

Iedereen welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In het Zorghuis is iedereen welkom!

Aanvraag

Het is mogelijk om zelf te kiezen voor opname in Het Zorghuis dr. W. Drees. HWW zorg, uw huisarts  of de behandelend arts in het ziekenhuis, kan een aanvraag voor doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De wijkverpleegkundige (bijvoorbeeld die van HWW zorg) is degene die beoordeelt of u in aanmerking komt voor zorg en wat het beste bij u past. Ook bepaalt de wijkverpleegkundige de indicatie.

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor het Zorghuis dr. W.Drees en wilt u een kijkje bij ons nemen? U kunt ons gerust bellen. Of kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij kunnen ook helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie en voor dat wat wij u kunnen bieden. Wilt u, of uw familielid bij ons komen wonen, neem dan contact met ons op op (070) 379 50 00.