Zorglocatie Houtwijk HWW zorg

24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl WhatsApp 070 379 50 00

Verpleeghuis Houtwijk is gelegen op de grens van Loosduinen en Escamp, middenin de gelijknamige rustige en groene Haagse wijk Houtwijk. Het is een uitnodigend, vriendelijk en open huis met een prachtig onderhouden en ruime tuin. In verpleeghuis Houtwijk verlenen wij zorg, begeleiding, behandeling en verpleging aan mensen die hier voor langere tijd wonen. Heeft u tijdelijk behoefte aan zorg en hulp, bijvoorbeeld omdat u revalideert na een ziekenhuisopname? Ook dat is bij ons mogelijk. Het verpleeghuis beschikt over een complete, goed uitgeruste oefenruimte voor revalidatie en fysiotherapie en een moderne tandheelkundige behandelkamer.

Cliënten van verpleeghuis Houtwijk wonen op een somatische afdeling als zij door een lichamelijke aandoening niet meer thuis kunnen wonen. Mensen die geestelijk achteruit zijn gegaan door dementie of andere psychogeriatrische problemen, wonen op afdelingen die speciaal voor hen zijn ingericht. Deze bieden hen een veilige, beschermde leefomgeving.

Behandeling en welzijn

Wanneer u in verpleeghuis Houtwijk komt wonen, geeft een multidisciplinair team u alle begeleiding en behandeling die u nodig heeft. In dit team zitten onder andere een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en een diëtist. Bij het bieden van zorg luisteren we steeds naar uw wensen en die van uw familie. Onze geestelijk verzorgers en activiteitenbegeleiders staan desgewenst eveneens voor u klaar. De activiteitenbegeleiders organiseren regelmatig optredens, bingo en filmavonden en zorgen ervoor dat u aansluit bij een van de vele clubjes op basis van uw hobby’s en interesse. Voor elck wat wils.

Kort verblijf in verpleeghuis Houtwijk

Het is mogelijk om korte tijd bij ons te verblijven als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld om te revalideren na een ziekenhuisopname, met als doel u daarna weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Verpleeghuis Houtwijk is gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie na een knie- heup- of schouderoperatie, amputaties en na andere zware operaties die gepaard gaan met een vertraagd herstel en conditieproblemen. We werken hierbij met speciale zorgprogramma’s. Stap voor stap bekijken we met u wat er moet gebeuren om te zorgen dat u zo snel mogelijk naar huis kunt gaan. Voor uw behandeling staat een multidisciplinair team klaar, dat wekelijks de vorderingen met elkaar en met u bespreekt.

Misschien willen mantelzorgers een keertje op vakantie. Of ze kunnen om een andere reden een tijdje niet voor u zorgen. Ook dan is kort verblijf in verpleeghuis Houtwijk een optie. U kunt ook gebruik maken van de dagbehandeling als u te maken heeft met achteruitgang in uw geheugen. Voor u en uw mantelzorger kan het erg prettig zijn om een aantal dagdelen per week behandeling te krijgen in Houtwijk.

Bij ons kunt u op de dagbehandeling op een plezierige manier te dag doorbrengen, waarbij we u structuur bieden en een warme maaltijd. Voorop staat dat we u een gezellig dag bieden en uw vaardigheden trainen, om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Extra mogelijkheden

Wijkbewoners kunnen een beroep doen op de fysiotherapeuten en ergotherapeuten van verpleeghuis Houtwijk. Ouderen die in Houtwijk of Loosduinen wonen, kunnen net als onze bewoners gebruikmaken van servicediensten als het restaurant, de kapsalon en de pedicure. In verpleeghuis Houtwijk zijn er naast een enthousiast team van medewerkers ook veel betrokken vrijwilligers actief. Zij dragen bij aan de gemoedelijke sfeer in het huis.

Iedereen welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In Houtwijk is iedereen welkom!