24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl WhatsApp 070 379 50 00

Woonzorgcentrum Op de Laan is een klein en vriendelijk huis aan de Laan van Meerdervoort, in het prachtige Haagse Zeeheldenkwartier. Vaak verblijven onze bewoners voor langere tijd in het woonzorgcentrum, omdat zij bij ons meer zorg en hulp kunnen krijgen dan thuis. Heeft u tijdelijk behoefte aan zorg, bijvoorbeeld omdat u revalideert na een ziekenhuisopname, maar wilt u vervolgens wel gewoon naar huis terugkeren? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wonen in Op de Laan

Als u een WLZ-indicatie van 4 of hoger heeft, kunt u bij ons komen wonen. Onze bewoners beschikken over hun eigen appartement, waarin ze veilig kunnen wonen. Met veel leeftijdsgenoten in huis is er altijd wel iemand aanwezig om een praatje mee te maken of een kopje koffie mee te drinken. Alle zorg en hulp die u nodig heeft, is in het woonzorgcentrum binnen handbereik: van lichte hulp tot intensievere zorg en begeleiding. Er is uiteraard ook specialistische zorg, waaronder een open psychogeriatrische afdeling. Ook kunt u meedoen aan diverse activiteiten, zonder de deur uit te hoeven. Vervelen? Dat is er niet bij in Op de Laan!

Buitenhof: wonen met dementie in Op de Laan

In Op de Laan bevindt zich een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie die niet langer zelfstandig kunnen wonen: de afdeling Buitenhof. Op deze afdeling beschikken onze cliënten over een eigen kamer met badkamer die helemaal naar eigen behoefte en smaak kan worden ingericht. De zorg die hier wordt geboden is de zorg die de cliënt nodig heeft om zo tevreden mogelijk te kunnen functioneren.Familie en mantelzorgers spelen doorgaans een belangrijke en actieve rol hierbij. We betrekken hen en de cliënt dan ook heel nadrukkelijk bij onze zorg en benadering. Meer weten? De locatiemanager van Op de Laan vertelt u graag meer. Ook hebben wij een folder beschikbaar over dit onderwerp.

Huren en zorg afnemen

Naast wonen met een indicatie (zie hierboven), kunt u ook in Op de Laan wonen zonder indicatie. U kunt ervoor kiezen bij ons (tijdelijk) een appartement te huren waarbij u zelf kunt bepalen welke zorgproducten en servicediensten u wilt afnemen. Bijvoorbeeld als u behoefte heeft aan beschermend wonen of als u een komende zorgvraag voorziet. En als u een thuiszorgindicatie heeft leveren we de zorg natuurlijk ook! Zo bent u altijd in de buurt van zorg en ondersteuning. Wonen in een veilige omgeving en kunnen terugvallen op hulp als dat nodig is. Dat is wel zo fijn toch!

Kort verblijf in Op de Laan

Het is mogelijk om korte tijd bij ons te verblijven als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekenhuisopname, zodat u daarna weer thuis kunt wonen. Of als u leunt op de hulp van naasten, maar zij een keertje op vakantie gaan. Ook dan is kort verblijf in Op de Laan een optie.

Zorg en servicediensten

Ook wijkbewoners kunnen deelnemen aan onze groepsbegeleiding. Zo bieden wij onder meer respijt-zorg, fysiotherapie en begeleiding aan. Maar Op de Laan biedt ook de nodige praktische zaken: het restaurant, de kapper, een pedicure en een winkeltje voor kleine boodschappen. Daarnaast kunt u ook uiteenlopende servicediensten afnemen. Niet alleen voor de bewoners van Op de Laan, maar ook voor de wijkbewoners. Kom bijvoorbeeld eens genieten van een kop koffie met iets lekkers of een driegangenmenu in ons restaurant! Ook kunt u deelnemen aan ontspannende activiteiten als de bingo en een spelletjesmiddag. Bij ons geldt: ‘vrijheid, blijheid’: u beslist zelf waar u gebruik van wilt maken en waarvan niet. Ons uitgangspunt is u te helpen om zo zelfstandig te wonen, op de manier die u prettig vindt.

Juiste zorg

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze klanten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zich gewaardeerd voelen.

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor woonzorgcentrum Op de Laan en wilt u een kijkje bij ons komen nemen? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs bij de receptie om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij helpen ook graag bij het aanvragen van de juiste indicatie voor de zorg die u wilt krijgen. Ook uw huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis kan een aanvraag voor u doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De wijkverpleegkundige (bijvoorbeeld die van HWW zorg) is degene die beoordeelt of u in aanmerking komt voor zorg en wat het beste bij u past. Ook bepaalt de wijkverpleegkundige de indicatie.