Zorg in Rivierenbuurt

24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

De Rivierenbuurt is een oude volksbuurt in Den Haag die de gemeente flink aan het opknappen is. Daar konden wij met onze woonzorglocatie Rivierenbuurt niet in achterblijven. Wij zijn meegegaan in die vernieuwing, meegegaan met de tijd! Na een flinke verbouwing zijn wij verheugd iedereen te kunnen melden dat wij in het najaar van 2021 de deuren van deze locatie weer gaan openen!   

Wie kunnen bij ons gaan wonen?

Als u minimaal een Wlz-indicatie 5 met behandeling heeft, kunt u in Rivierenbuurt komen wonen. Op de eerste etage zijn 22 appartementen voor bewoners die somatische zorg (VV6 en VV8) nodig hebben door een chronische lichamelijke aandoening. Op de drie bovenliggende verdiepingen zijn de in totaal 65 appartementen bedoeld voor bewoners die 24/7 verpleging en intensieve PG-zorg (VV5 en VV7) nodig hebben, bijvoorbeeld ouderen met dementie.

Uw eigen appartement in Rivierenbuurt

In Rivierenbuurt heeft u als bewoner uw eigen appartement met een aparte ruimte met douche, wastafel en toilet. In de basisinrichting is voorzien. Een in hoogte verstelbaar bed, linnenkast, nachtkastje, klein aanrechtblokje, vitrage en overgordijnen zijn al aanwezig in uw appartement. Dit kunt u zelf verder inrichten met uw eigen spullen. Uiteraard kunnen u bezoek ontvangen, in uw eigen appartement of in de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. 

Zorg afgestemd op uw wensen en behoeften

De kwaliteit van leven, wonen en de zorg die u en andere bewoners nodig hebben, vormen het uitgangspunt in ons werk. Samen met u en uw familie bieden wij zorg, behandeling en ondersteuning die aansluit bij uw persoonlijke wensen. Afgestemd op uw zorgbehoefte en passend binnen de indicatie die u heeft. U kunt daarnaast meedoen aan diverse activiteiten.
We vinden het belangrijk dat u zich gewaardeerd voelt. We houden daarom zoveel mogelijk rekening met uw ritme en wensen; we stimuleren eigen regie. Als u meer zorg nodig heeft, regelen wij de indicatieaanvraag. We doen vanzelfsprekend ons uiterste best om uw privacy te beschermen en respectvol met elkaar om te gaan. Andersom vragen we dat ook van u als bewoner en van uw familie.

Optimale vrijheid voor bewoners

Rivierenbuurt is een zogenoemde ‘open’ locatie: u mag als bewoner overal komen, tenzij dit voor uzelf of anderen tot gevaar leidt. Met behulp van moderne technologie – domotica – wordt dit individueel voor iedereen ingesteld.

Multidisciplinair zorgteam

In Rivierenbuurt is een multidisciplinair zorgteam beschikbaar. Dit bestaat uit artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen. Ook zijn een specialist ouderengeneeskunde, een geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker aan de locatie verbonden.
De wijkverpleegkundigen die de contacten met thuiswonende zorgvragers in de buurt hebben, kunnen waar nodig aanvullende, gespecialiseerde zorg bespreken en inschakelen.

Wijkfunctie voor buurtbewoners

De begane grond kent een duidelijke wijkfunctie. Behalve de bewoners zijn ook inwoners van de wijk overdag welkom, in het restaurant en de coffeecorner, bij de dagbesteding of de dagactiviteiten, voor een behandeling bij de ergo- of fysiotherapeut of een afspraak met de wijkverpleegkundige.

Meer weten?

Heeft u belangstelling voor Rivierenbuurt of wilt u een kijkje bij ons komen nemen? Bel ons om een afspraak te maken voor een rondleiding. Wij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van de juiste indicatie.

Aanvraag

Wilt u in Rivierenbuurt komen wonen? Dan kan uw huisarts of de behandelend arts in het ziekenhuis een aanvraag voor u doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Een wijkverpleegkundige (bijvoorbeeld van HWW zorg) is degene die beoordeelt of u in aanmerking komt voor zorg en wat het beste bij u past. Ook bepaalt de wijkverpleegkundige de indicatie.