24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

Verpleeghuis Vrederust-West is gelegen in de ruim opgezette en groene wijk Vrederust, aan de rand van Den Haag, nabij het Westland. Plaatsen als Wateringen, Kwintsheul, Naaldwijk, Poeldijk, ’s Gravenzande en Monster liggen als het ware om de hoek. Veel van onze cliënten komen dan ook daar vandaan. Het is een ruim, eigentijds huis, waar het daglicht vrij spel heeft. In en vanuit Vrederust-West verlenen wij zorg, begeleiding, behandeling en verpleging aan bewoners en mensen in de wijk.

Eerste Lijns Verblijf (ELV)

Het is mogelijk om korte tijd bij ons te verblijven als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld om te revalideren na een ziekenhuisopname, met als doel u daarna weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Vrederust-West is gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie na een knie- heup- of schouderoperatie, amputaties en na andere zware operaties die gepaard gaan met een vertraagd herstel en conditieproblemen. We werken hierbij met speciale zorgprogramma’s. Stap voor stap bekijken we met u wat er moet gebeuren om te zorgen dat u zo snel mogelijk naar huis kunt gaan. Voor uw behandeling staat een multidisciplinair team klaar, dat wekelijks de vorderingen met elkaar en met u bespreekt.

Geriatrische revalidatie (GRZ)

Vrederust-West staat ook bekend voor haar geriatrische revalidatiezorg. In samenspraak met enkele Haagse ziekenhuizen hebben we ons op onze Stroke Unit gespecialiseerd in snelle revalidatie van patiënten die een hersenbloeding/beroerte (CVA) hebben gehad.

Zie voor verder informatie onze pagina Revalidatie

Verblijf voor langere tijd in Vrederust-West

Bij ons wonen cliënten, die door een lichamelijke aandoening niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn, op één- of tweepersoonskamers. U ontvangt in Vrederust-West alle zorg en hulp die u nodig heeft: van de lichte, persoonlijke verzorging tot intensievere zorg en begeleiding. We beschikken over verschillende huiskamers waar u rustig kunt zitten. Maar ook in het Atrium bent u van harte welkom. Hier vindt u de sfeervolle brasserie ‘The 4 seasons’, die dagelijks geopend is.

Behandeling

Binnen verpleeghuis Vrederust- West is een team van behandelaars werkzaam waaronder een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker.

Service

Wij bieden verschillende soorten servicediensten aan in huis. Zo is er een kapper en een pedicure. Ook zijn er veel activiteiten waaraan u kunt deelnemen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen in het verpleeghuis!

Ook wijkbewoners kunnen allerlei servicediensten in ons huis gebruiken. Kom bijvoorbeeld eens genieten van een heerlijke maaltijd in brasserie ‘The 4 seasons’! Maar ook voor fysiotherapie en ergotherapie kunt u bij ons terecht. 

Iedereen welkom

Voor ons zijn de kwaliteit van leven en de zorg die onze cliënten nodig hebben, het uitgangspunt in ons werk. Daarom komen we altijd graag aan uw wensen en behoeften tegemoet. Wij doen ons uiterste best om uw privacy te beschermen en gaan respectvol met u om. Dat respect verwachten wij ook van onze bewoners en bezoekers. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zich gewaardeerd voelen. In Vrederust-West is iedereen welkom!

Aanvraag

Het is mogelijk om zelf te kiezen voor opname in verpleeghuis Vrederust-West. HWW zorg, de huisarts, wijkverpleegkundige, medewerker van een GGZ instelling of de behandelend arts in het ziekenhuis, kunnen een aanvraag voor u doen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Maak kennis met onze bewoners

Mevrouw Janson revalideert na een hersenbloeding in verpleeghuis Vrederust-West. Het huis beschikt over een Stroke Unit, een gespecialiseerde afdeling voor de revalidatie van mensen die een beroerte hebben gehad. Bekijk het verhaal van mevrouw Janson.