24/7 bereikbaar, dienst- en zorgverlenend

070 379 50 00 info@hwwzorg.nl

Dagactiviteiten voor ouderen ‘Paulus Potter’

Dagactiviteiten ‘Paulus Potter’ bevindt zich in locatie De Schildershoek, Jacob Catsstraat 325, 2515 GK Den Haag.

In de wijk wonen veel oudere mensen, waarvan een groot deel van niet-Nederlandse afkomst. De opvang in de ‘Paulus Potter’ richt zich daarom ook op diverse culturen. Het is een onderdeel van Haagse Wijk- en Woonzorg.

Voor wie?

Woont u zelfstandig, maar gaat u dat niet zo gemakkelijk meer af? Of heeft u thuis niet voldoende ondersteuning en/of heeft uw partner, familie of andere mantelzorger misschien even behoefte aan wat (meer) tijd voor zichzelf? Dan bent u van harte welkom bij de Paulus Potter. Afhankelijk van uw behoefte maken we afspraken over de ondersteuning.

Voor een gering bedrag kunt u tussen de middag een warme maaltijd gebruiken. Met een ooievaarspas krijgt u hier ook nog eens korting op.

Wat biedt Paulus Potter?

Dagactiviteiten van Paulus Potter zijn erop gericht langer thuis wonen mogelijk te maken. In overleg met u, op basis van uw behoefte, maken wij een programma om structuur in uw dag aan te brengen. Een wisselend dagprogramma met activiteiten is erop afgestemd om u een plezierige dag te bezorgen. Samen met andere bezoekers koffie drinken, de krant lezen, zingen, koken, knutselen of aan yoga doen zijn voorbeelden van activiteiten.

Er wordt ook aandacht besteed aan de culturele en religieuze behoeften en wensen van de bezoekers.

Het is ook mogelijk om in een aparte ruimte specifieke activiteiten te doen met mensen die dezelfde interesse hebben, zoals samen muziek luisteren of een creatieve activiteit.

Verschillende culturen

Bij Dagactiviteiten Paulus Potter is iedereen van harte welkom, of de wieg in Nederland, Suriname, China of waar dan ook ter wereld stond. De begeleiders houden veel rekening met de culturele achtergrond en religie van de cliënten en passen het programma daarop aan.

‘Haags Ontmoeten’

In de Paulus Potter kunnen mensen elkaar ontmoeten. Dit ‘Haags Ontmoeten’ is bedoeld voor mensen die zich wel eens afvragen hoe ze vitaal kunnen blijven, zodat ze hun dagelijkse bezigheden (beter) kunnen blijven doen of van welke voorzieningen ze gebruik kunnen maken om langer in hun eigen huis te kunnen blijven wonen. ‘Haags Ontmoeten’ is ook bedoeld voor mantelzorgers.

Kijk voor meer informatie op www.haagsontmoeten.nl

Wanneer?

De dagactiviteiten zijn van maandag tot en met vrijdag te bezoeken van 9.30 – 15.30 uur. Afhankelijk van uw ondersteuningsbehoefte en uw wensen bepalen we in overleg hoe vaak u per week deelneemt aan de activiteiten.
Binnenkort volgt hier een activiteitenkalender.

Kosten?

Aan het ‘Haags Ontmoeten’ zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen indicatie nodig.

Voor de groepsbegeleiding (dagactiviteiten) is een beschikking nodig van de gemeente. Dit valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Indien vervoer is geïndiceerd, wordt u kosteloos thuis opgehaald en na de dagactiviteiten naar huis gebracht.

Voor activiteiten waarvoor materiaalkosten worden gemaakt en voor uitstapjes vragen wij een kleine bijdrage.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de dagactiviteiten of het ‘Haags Ontmoeten’?
Belt u dan gerust om een afspraak te maken of kom langs, zodat we kennis kunnen maken en u de ruimtes kunnen laten zien. Het is natuurlijk ook mogelijk dat we bij u thuis komen om verder te praten.

Wij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van de benodigde beschikking.

Voor meer informatie kunt u bellen naar de Klantenservice via (070) 379 50 00.